ALU ograje za različne namene uporabe

Ograje so pri nekaterih delih hiše izjemno pomembne. Izdelane so lahko iz različnih materialov in v različnih oblika in barvah. Izjemno priljubljene so ALU ograje – http://www.givos.si/alu-ograje. Z njimi se lahko izdela številne različice ograj, ki se jih lahko uporablja pri balkonih, terasah, vrtovih ali dvoriščih. Gre za obliko zunanje ograje, ki se jo potrebuje zaradi varnosti prebivalcev. Ograje pa se morajo skladati s fasado hiše. Tako ni občutka, da izstopajo in zunanjost hiše povežejo v celoto. Ker je ponudba ograj velika, je lahko izbira težavna. Vendar z ALU ograjami ne morete zgrešiti, saj lahko dosežete kakršenkoli stil želite.

alu ograje

Izbira ograje za vaš objekt

Obstaja več vrst ograj. Ograje so lahko lesene, kovinske, plastične, steklene in tako naprej. Lahko pa gre za aluminijaste ograje, na katerih bo tokrat pozornost. Aluminijaste ali ALU ograje se v osnovi delijo na dva dela. Lahko gre za ALU ograje, ki so zelo podobne inox ograjam, torej jeklenim in zelo trdnim ograjam. Druga vrsta ALU ograj pa je klasična ALU ograja, kjer je profil ograje različnih dimenzij in barv. V slednjem primeru gre za različne vrste ograj, ki so izdelane popolnoma po vaših željah.

ALU ograje se lahko izdela na novo ali pa se jih izdela na že obstoječo kovinsko konstrukcijo in vi izberete obliko in barvo ograje. Prednost takih ograj je dejstvo, da se jih izdela popolnoma po naročilu in vi določate vse detajle ograje. To ne pomeni, da izberete samo barvo ograje. Izberete lahko tudi višino ograje, širino prečk in razdaljo med prečkami. Nekateri se odločijo za vodoravno in drugi za navpično postavitev prečk. Zaradi tega se bo ograja popolnoma prilagajala in skladala z vašim objektom.

ALU ograja je preprosta za vzdrževanje, saj je odporna na razne vremenske razmere, kot so veter, dež in UV žarki. Zaradi tega imajo take ograje dolgo življenjsko dobo.