Zakaj imeti dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje ni obvezno in je ločeno od osnovnega zavarovanja, ki je obvezno vendar je dobro, da ga imate, o čemer si preberite ne tej povezavi http://www.dodatnozdravstvenozavarovanje.com. Dodatno zdravstveno zavarovanje namreč krije nekatere zdravstvene storitve in zdravila, ki jih osnovo zavarovanje ne krije. Na primer, če ste v bolnišnici več kot tri dni, nekatere operacije, ki niso nujne in boljša zdravila. Če tega zavarovanja nimate in zdravnik napiše, da zdravljenje ni nujno, boste morali plačati in to ni malo denarja.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje je najbolje si izbrati takoj po tem, ko končate študij in se zavarujete sami. Takrat bo za vas najcenejša premija. To po zakonu storite v roku enega leta in vam pripada najnižja možna premija. Premija se povišuje s starostjo zavarovanca, ker se smatra, da bo vedno več potreboval zdravstveno zavarovanje. Povišuje pa se tudi vsako leto z 3 % od tistega leta, ko ste zaključili šolanje in niste vstopili v sistem dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Dodatno zdravstveno zavarovanje ponujajo zavarovalnice in se premije med seboj le nekoliko razlikujejo, vendar nič drastičnega, zato je teoretično vseeno, pri kateri zavarovalnici imate to zavarovanje. V praksi pa je tako, da je bolje se zavarovati pri ugledni in preverjeni ter starejši zavarovalnici, za katero se ve, da deluje pošteno in da boste za to, kar plačujete tudi dobili kakovostno storitev brez, da bi vas odvetniki zavarovalnice skušali opehariti.

Ko se odločite za dodatno zdravstveno zavarovanje, se morate kar hitro, ker vam nekaj mesecev od prvega vplačila še ne bo veljalo. Nekatere zavarovalnice ga aktivirajo po treh mesecih in nekatere še kasneje, tako da ne mislite, če plačujete na začetku, da vam bo zdravstveno storitev krila zavarovalnica. Ne bo jih, to boste morali plačevati še sami. Taka je bila odločitev vlade zaradi izkoriščanja pacientov, ki so zboleli, se zavarovali in takoj koristili zavarovanje brez, da bi prej plačevali.