Kako so domofoni uporabni in katerega izbrati

Domofoni vam prihranijo pot, da ne bi morali po nepotrebnem hoditi do vaših vrat in dodajo dodatno raven varnosti, vprašate ali vidite lahko, kdo je pred vašimi vrati. Tu so kakovostni domofoni za domove in poslovne stavbe. Pravi domofonski sistem vam omogoča, da udobno vidite, kdo je pred vašimi vrati, kjerkoli v hiši ste, tudi z vrta. Domofonski sistemi so na voljo v izvedbah za enodružinske in večstanovanjske hiše ali poslovne stavbe, kot čisti domofonski sistemi in z videom. Na voljo so v 2-, 3- in 4-žilnih sistemih ter brezžičnih sistemih. Kateri domofonski sistem je pravi za vas? Pokličite prodajalca in izvedeli boste.

domofoni
Odgovorite na ta tri vprašanja, ki vam bodo pomagali najti pravi domofonski sistem. Ali ga želite uporabiti za enodružinsko hišo ali stanovanje? Ali želite videti, kdo je na vašem pragu, ali se z veseljem samo pogovarjate z njimi? Ali obstaja predinstalacija ali obstajata 2 ali 4-žilni kabel? Domofoni se razlikujejo glede na to, ali imajo samo eno ali več tipk za zvonec, ki so povezane z različnimi, neodvisnimi internimi postajami.
Domofoni z videom so zelo priporočljivi, če so vrata opremljena z električnim odpiralom, ki omogoča odpiranje na daleč in če v gospodinjstvu živijo otroci ali starejši občani. V teh okoliščinah video domofon ponuja dodatno stopnjo varnosti. Ko gre za število žic, morate najprej upoštevati naslednje; več žic, kot je v vašem domofonskem sistemu, več funkcij lahko zagotovi. Vendar postane potem namestitev veliko bolj zapletena.
2-žilni domofoni so še posebej ugodni, če uporabljate preprost hišni zvonec ali pa boste zamenjali obstoječi sistem, ki je povezan le preko dvoveznega voda. Tako se boste izognili polaganju novih kablov, kar bi vas stalo v smislu materiala in dela. Če še vedno ne želite ostati brez prednosti 4-žičnega sistema, lahko uporabite dodatne brezžične kanale z nekaterimi 2-žičnimi sistemi.
Čisti brezžični domofonski sistemi so še posebej primerni za obstoječe objekte brez ustrezne napeljave in kjer ni možno položiti novih kablov. V novogradnjah je priporočljivo položiti štirižilni kabel, da ostanejo vse možnosti odprte. Namestitev običajno traja manj časa kot nadgradnja sistema.