Izdelava fasad, ki so primerne za dom

Izdelava fasad je nekaj kar lahko dobro izdela le oseba, ki se na to res spozna, z drugimi besedami, mojster. Tako kot pri veliko drugih stvareh, je pri izdelavi fasad zelo malo prostora za napake kar naredi izbiro dobrega izvajalca še toliko bolj pomembno. Več o tem lahko izveste na povezavi: www.mojfasader.si.

izdelava fasad

Izdelava fasad je postopek kateri je sestavljen iz mnogih korakov, vsak od katerih mora biti dobro opravljen preden lahko preidemo na naslednjega. Prvi korak, ki ga bo izbrani izvajalec storil je, da izbere fasadni sistem s katerim bo delal. To je nekaj za kar vedo že vnaprej saj te sisteme poznajo in z njimi znajo delati. Pred kakršnim koli delom, bodo podlago na kateri bodo delali prvo dobro očistili in premazali z emulzijo. Nato se izdelava fasad lahko res začne s polaganjem izolacijskih plošč, ki se prične na dnu s stiro-coklom in šele nato s stiroporom in sicer s pomočjo lepila, ki se ga nanese na zadnjo stran plošč. Naslednji korak je obdelava vogalov s pomočjo vogalnikov z mrežico, ki šibke robove stiropora dodatno ojačajo, tako da se te ob morebitnih udarcih ne poškodujejo. Tukaj se lahko res vidi kako podroben postopek je izdelava fasad. V naslednjem koraku se plošče premaže z lepilom v katerega se nato “utopi” mrežica, ki daje celotni zadevi še večjo strukturo in moč. V zadnjem koraku posušen sloj lepila premaže s pred-namazom za čimer se lahko na suh pred-namaz začne nanašati izbrani zaključni sloj, ki bo domu dal tisti lep videz.

Izdelava fasad je proces v katerem ni veliko prostora za napake. Če se eden od predhodnih korakov opravi slabo, ima lahko to močan vpliv na dokončanje fasade. Prav zato je izjemno pomembno, da izberemo izvajalca za katerega smo prepričani, da bo zmožen opraviti plačano delo dobro in kakovostno.