Ali je kamin cenovno najugodnejša rešitev za ogrevanje prostorov?

Kamin je čudovit okras vsakega stanovanja, hiše, stavbe ali pisarne, je prijetne vir toplote in zbirna točka ljudi, ki so ob njem počutijo dobro in ljubeče. Najlepše je, če poslušate prasketanje ognja, ki ga povzročajo naravna drva, les, ki je prišel direktno iz gozda in je zato zelo ekološki za ogrevanje.  Kamin ni samo lep in funkcionalen, je tudi varčen, ker je ogrevanje na drva ali pa na pelete, kar kamini lahko so, najbolj cenovno ugodna rešitev za vaš dom ali pisarno.

kamin

Kamin je kot ogrevanje vedno bolj popularna oblika, ker smo ljudje že od nekdaj vajeni ogrevanja na les, zato je to za nas zel domače in naravno. Tudi emisij v okolje je zelo malo, samo toliko, kolikor je Co2-ja les potegnil v sebe med smo rastjo. Marsikdo sanja o kaminu in meni, da ni dostopen, kar ne drži, cenovno je zelo ugodne in dostopen in ker je ogrevanje na drva tako poceni, se vam bo investicija kar hitro povrnila. Neprecenljivo pa je druženje pred njim in opazovanje ognja, ko je zunaj neprijetno in mrzlo, mokro ter vlažno, tega ob kaminu ne boste nikoli občutili.

Kakšen kamin boste kupili pa je seveda odvisno od prostorov v vaši hiši ali stanovanju, kako so veliki, kolikšna je površina ogrevanja in kakšne so ovire vmes. Nekateri so kalorično močnejši od drugih, nekateri pa se lahko kombinirajo še z ogrevanjem vode, centralno in še kaj lahko skuhate mimogrede ali spečete. Kamin je treba izbrati tudi tak ,da bo sodil v vaše okolje, da se bo barvno in stilsko ujel, kar vam bo gotovo dobro znal  svetovati strokovnjak, ki ga boste rabili tudi pri tem, kakšna naj bodo tla pod kaminom in izpuh saj ter zraka v okolje, da bo v skladu z vsemi pravili in da boste kar največ toplote obdržali doma v hiši.