Kamini za vsak dom

Če imate željo po občutku topline vašem domu, potem imamo za vas popolno rešitev – kamini na drva ali bioetanol. Ti kamini bodo vašemu domu ponudili toplino, dali vašim prostorom malo ambienta in pa vam ob prijetnih družinskih večerih ohranjevali vzdušje.

kamini

Podjetje Hrovat ima na voljo ogromno izbiro kaminov vseh evropskih proizvajalcev, kot so naprimer Glammfire, Planika, Spartherm Ebios itd. Zagotovo boste tudi tisti najzahtevnejši, tu našli pravega za vaš dom. Kamini na drva so super rešitev tam, kjer imate zanj dovolj prostora, kjer imate dimnik in dovolj biomase za izgorevanje. Kamini na bioetanol pa za svoje delovanje ne potrebujejo dimnika, saj pri samem izgorevanju alkohola dim ne nastaja, ravno tako pa za te kamine ne potrebujete veliko prostora, saj so ti majhni. Ti kamini so primerni tudi za pasivne in pa nizko energijske objekte, saj se njihova oddana toplota manjša kot pri kaminih na drva. Skratka kamini ali pa gorilniki na bioetanol niso prave ogrevalne naprave, vseeno pa v prostor oddajajo toploto. Vsekakor je toplotna moč večine teh modelov nizka, to pa pomeni, da jih lahko vgradimo tudi v objekte, ki nimajo velikih toplotnih potreb, ali pa za moderne nizko energijske hiše. Skratka njihova povprečna toplotna moč je od 2 do 4 kW, pri nekaterih malo večjih modelih pa vse do 10 kW.

Torej ti vam omogočajo veliko prednosti, kot je hitra in učinkovita popestritev ambienta, čisto gorenje bioetanola (pri gorenju nastane samo ogljikov dioksid in pa vodna para), za njihovo delovanje ne potrebujete sekat, skladiščiti in prinašati drv, vse kar morate storiti je natočiti bioetanol in tega nato prižgati, kot smo že omenili so ti primerni za nizko energijske objekte. Poleg vsega tega pa je njihova vgradnja izjemno hitra in pa preprosta, saj tu niste vezani na lokacijo dimnika, torej lahko ta kamin postavite kamor želite. Podjetje Hrovat pa vam ponuja tudi izjemno veliko izbiro različnih modelov kaminov, seveda tudi takšnih na drva.