Metalizacija izdelkom zagotovi izjemno dolgo življenjsko dobo

Metalizacija je natančen in inovativen  postopek, ki zagotovi, da bodo vaši izdelki imeli tudi 60 let življenjske dobe. Strokovno narejena metalizacija vam bo bistveno znižala stroške, vaši stroji in proizvodi pa bodo lahko delali pod najtežjimi pogoji dolga desetletja. Z metalizacijo bodo izdelki šestkrat bolj odporni na korozijo in obrabo in na vremenske vplive. Ta postopek povzroči, da se izboljša površinska trdota izdelkom, odpornost na abrazijo, odporni pa so tudi na druge kemijske vplive. Hkrati pa zagotavlja električno prevodnost plastičnih materialov, saj se na njih nanese tanka kovinska plast. Če želite imeti vrhunske izdelke, ki bodo dolgo trajali in vam prihranili veliko denarja, ja ta postopek kot nalašč za vas.

metalizacija

Metalizacija ima še eno super lastnosti in sicer izboljša videz predmeta. To je postopek ne zahteva nobenega sušenja in vam ni treba čakati, zato lahko proizvodnjo in obdelavo predmeta nadaljujete takoj, kar vam pohitri postopek proizvodnje. Vaša produkcija bo tako bolj kvalitetna ter hitrejša in več boste zaslužili. Ker se metalizacija izvaja med 120 in 150 stopinj to pomeni, da površine kovinskih predmetov ne boste poškodovali in se površina ne bo krivila ali deformirala.

Dejansko je metalizacija prekrivanje predmeta z zelo tanko plastjo kovine s pomočjo robotov, ki opravljajo to delo avtomatsko v procesu proizvodnje. Material se na proizvode nanaša lahko v obliki prahu ali pa tudi v obliki žice. Katere tehnika je za vas primerna, se določi glede na vrsto proizvoda, pri čemer  vam bo pomagal strokovnjak, ki vam bo skonstruiral vaš stroj za metalizacijo.

Ta tehnika je seveda lahko ponovljiva in je vsak kos obdelan enako kakovostno, kar zagotavlja komora, v kateri so roboti, ki izvajajo to tehniko. Ta postopek se najbolj pogosto uporablja v avtomobilski industriji, v kemijski, elektro industriji, letalski, farmacevtski ter tudi v ostalih industrijah, kjer potrebujete zelo kvalitetne kovinske ali plastične izdelke z zelo dolgo življenjsko dobo.