Moški se je igral s pištolo in se po nesreči ustrelil v trebuh

Moškega iz ameriške zvezne države Texas, so morali odpeljati v bolnišnico, ker se je na hčerino rojstnodnevni zabavi po nesreči ustrelil v trebuh.

Policisti so povedali, da je moški želel zabavati goste, ki so se udeležili zabave za rojstni dan njegove šestnajstletne hčerke, z vrtenjem pištole okoli enega prsta, kot kavboji v filmih. Vendar je pri izvajanja trika prišlo do nesreče in se je ustrelil v trebuh.

Po strelu v trebuh so svojci poklicali reševalce, ki so se nemudoma odzvali in poškodovanca oskrbeli ter odpeljali na operacijo v bolnišnico. Zaenkrat še ni jasno s kakšnim orožjem se je poškodoval in ali je imel dovoljenje za orožje ali ga je morda kupil nezakonito.

V začetku meseca februarja se je podobna nesreča zgodila v zvezni državi Washington, ko je štiri letni deček našel nabito pištolo v stanovanju in z njo ustrelil svojo nosečo mater.

pištola

27-letnica je skupaj s fantom gledala televizijo, medtem ko se je njen sin igral in našel orožje, ki ni bila primerno hranjena. Pištola se je po nesreči sprožila in naboj je zadel žensko v glavo. Reševalci so se hitro odzvali in jo odpeljali v bolnišnico. Njeno stanje je bilo resno vendar je preživela in pričakujejo, da bo okrevala.

Še ena podobna nesreča se je zgodila v januarju v mestu Los Angeles. Otrok je na zadnjem sedežu avtomobila našel nabito šibrovko. Puška se je sprožila in zadelo njegovo mati naravnost v prsa. Na srečo je strel najprej potoval skozi sedež avtomobila, zato ženska ni bila hudo poškodovana in bo popolnoma okrevala.

Vse te nesreče še dodatno poglabljajo politično vrzel v ZDA, kjer se bije močen boj med podporniki, ki si želijo ohranjanje trenutne orožarske zakonodaje in njihovimi nasprotniki, ki si želijo, da bi zakonodaja postala bolj restriktivna in bi vključevala več preverjanj ter tečaj za rokovanje z orožji.