Mountains Geek

Delaj to, kar rad počneš. Najdi nekaj kar te resnično veseli in tistega se okleni. Početi nekaj takega je edini način kako preživeti v tem hitrem, stresnem svetu. V ekipi Mountains Geek smo sami ljubitelji gora. Ko je le mogoče, svoj čas preživimo z vzpenjanjem na vedno novi vrh. Všeč nam je že samo načrtovanje na kateri hrib se bomo povzpeli jutri; pa vožnja v neznano, na neko lokacijo, ki bo naše izhodišče; ter nato preživljanje več ur v neokrnjeni naravi, kjer je možno slišati samo šumenje listja, čivkanje ptic in žuborenje bližnjega potoka; in na koncu občutek zmagoslavja, ko se končno prebijemo na vrh, kateri nam postreže z veličastnim razgledom, ob katerem lahko uživamo v sendviču, ki se takrat odlično prileže.

mountains geek

Ker pa smo v ekipi Mountains Geek ne samo pohodniki pač pa hkrati tudi pisci, programerji in ekstremno motivirani ljudje, smo našo strast do hoje želeli povezati v nekaj več. V bistvu smo želeli ustvariti nekaj kar smo tudi sami pogrešali. In to so vse informacije o pohodništvu zbrane na enem mestu. Tako se nam je utrnila ideja o platformi, na kateri bi podali vse te informacije. Ideja se nam je zdela preprosto preveč briljantna, da je ne bi izpeljali. In sedaj se resnično lahko pohvalimo s platformo Mountains Geek. Ime izhaja iz ideje, da smo vsi, ki smo zaljubljeni v hribe, pravzaprav geek-i. Torej si prav zares lahko rečemo, da smo Mountains Geek.

In kaj platforma Mountains Geek vsebuje? V prvi vrsti vsebuje informacije o gorskih poteh. Torej informacije kako priti do določenega vrha nekega hriba ali gore, do določene planine, slapa, prelaza, sedla, razgledne točke ipd. Vsebuje informacijo kako priti do izhodišča, opis poti od izhodišča do končnega cilja, dodane slike poti, z razcepi in markantnimi točkami, označena izhodišče in cilj na zemljevidu ter GPS sled poti. Vse poti, ki so dodane na platformo Mountains Geek je možno najti s splošnim iskanjem po imenu destinacije ali pa s pomočjo naprednega brskalnika, s pomočjo katerega lahko destinacijo poiščemo z uporabo filtrov, kot so višina cilja, čas hoje, gorovje, višina izhodišča, zahtevnost, itd. Na platformi si lahko ogledamo tudi spletne kamere in ocenimo ali je vreme primerno za hojo v hribe. Poleg spletne strani je na voljo tudi istoimenska aplikacija, ki pohodnikom pomaga lažje priti na želeni cilj.

Večino poti, ki so do sedaj vnesene in vsakemu obiskovalcu ponujene kot ena izmed možnosti naslednjega pohodniškega podviga, smo vnesli člani ekipe sami. Ker radi hodimo, se lahko platforma Mountains Geek pohvali s skoraj petsto različnimi potmi in skoraj tisoč sedemsto različnimi destinacijami. Vsekakor pa si želimo, da bi platforma čim hitreje rastla in ponujala čim več različnih poti, zato se nanjo lahko prijavi prav vsak in tudi sam doda svoj prispevek. Nenazadnje je platforma zasnovana v želji, da bi med seboj povezala čim več pohodnikov in za pohodništvo morda celo navdušila nekoga, ki danes hribe opazuje le od daleč. Hvaležni smo vsem, ki so do sedaj že dodali svoje prispevke in nam s tem pomagali pri uresničevanju našega cilja.