Rehabilitacija po možganski kapi

Možganska kap ni prijetna. Nastane največkrat zaradi neke krvavitve v možganih ali pa se v možganih naredi strdek. Seveda lahko možgansko kap tudi preživite, je pa po tem potrebna rehabilitacija po možganski kapi. Rehabilitacija po kapi je pomemben in tudi dolgotrajen proces. Več pa v nadaljevanju.

rehabilitacija po možganski kapi

Možganska kap je zelo zahrbtna. Lahko se pojavi pri starih in tudi mladi. Seveda pa ljudje možgansko kap preživijo, je pa veliko posledic. Po možganski kapi, ki jo človek preživi je zelo pomembna rehabilitacija. Rehabilitacija po možganski kapi, če je prizadet govor poteka s pomočjo logopeda. Tukaj je zelo pomembno narediti rehabilitacijo govora in tudi požiranja hrane. Ker ljudje po možganski kapi lahko težje požirajo in pa tudi težko govorijo ali sploh ne znajo govoriti. Nekateri imajo problem tudi s spominom, pri le teh je pa rehabilitacija po možganski kapi res pomembna. Ljudje so lahko v tem primeru zelo zmedeni in se marsičesa ne spomnijo ali pa se spomnijo zelo težko. Rehabilitacija jih vse to olajša. Zraven teh dveh težav imajo lahko ljudje še težave s spanjem, z vidom in pa lahko dobijo tudi pljučnico, padejo v komo ali pa imajo neprestan glavobol.

Možganska kap ima lahko velike posledice na našo telo. Rehabilitacija po možganski je zelo pomembna, saj se s tem bolniku zelo pomaga. Bolnik lahko ima po možganski kapi veliko težav in samo čas in rehabilitacija sta pomembni. Ne smete pa obupati, ker tako pa res ne boste dosegli ničesar. Tudi nega bolnika je pomembna. V bolnišnici za to poskrbijo zdravniki, zavedajte pa se, da so pa doma pomembni svojci, ki morajo bolniku pomagati in mu tudi stati ob strani. Rehabilitacijo zelo dobro izvajajo v centru Therapia. Tukaj imajo tudi veliko prednost in to je, da vam pridejo na dom. Tako se bolnik ne rabi voziti k njim, kar je res prednost.