S proteini do popolne postave

Dandanes je vse več specializiranih prodajaln s športno prehrano, kar priča o tem, da se je športna prehrana toliko razvila, da so ljudje začeli verjeti vanjo, saj so na podlagi rezultatov drugih ljudi, ki so športno prehrano že uporabljali videli, da prinaša določene rezultate. Ena izmed specializiranih spletnih trgovin z vrhunsko športno prehrano je http://nanox.si, ki vam ob pravilnem uživanju njihovih prehranskih dodatkov in pravilni redni vadbi zagotavlja vrhunske rezultate. Večina dodatkov za športno prehrano temelji na osnovi sirotke, torej beljakovin, ki so glavni graditelj človeške mišične mase. Proteini vsebujejo pravilen koncentrat beljakovin, ki jih običajno zaužijemo zjutraj, pot treningu in zvečer.

proteini

Najpomembneje je, da beljakovinski napitek zaužijemo čim hitreje po fizični obremenitvi oz. treningu, saj takrat mišice najbolj potrebujejo hranilne snovi, v največji meri so to beljakovine. Beljakovinski napitki nam bodo tudi omogočili hitrejšo regeneracijo mišic po napornih treningih, saj so to beljakovine, ki jih naše telo zelo hitro absorbira in mišicam tako omogoči, da hitreje odpravijo mikro poškodbe, ki so nastale med treningom in jih tako hitreje pripravijo za naslednje obremenitve. Potrebno se je zavedati, da se večina  športne prehrane z razlogom imenuje športni dodatki, saj to ni vse kar potrebujemo za želene rezultate. Beljakovinski napitki oz. proteini so nam samo v pomoč za hitrejše in boljše doseganje rezultatov na področju športa.

Poleg prehranskih dodatkov moramo imeti tudi urejeno vsakodnevno prehrano, ki seveda ne vsebuje veliko maščob in sladkorja, seveda pa to ne drži za vrhunske športnike, katerim se namenoma dodaja več sladkorja v vsakodnevno prehrano, saj je sladkor glavni vir ogljikovih hidratov, ki jih vrhunski športniki potrebujejo ogromno. Tudi redna in pravilna vadba sta zelo pomembna če želimo dosegati želene rezultate, saj brez rednega treninga pač ne gre. Torej prehranski dodatki so lahko zelo uporabna stvar v kolikor z njimi ravnamo po navodilih strokovnjakov in seveda ne zlorabljamo izdelkov, kar pomeni, da jih ne uživamo v prevelikih količinah v upanju da bomo zastavljene cilje dosegli hitreje.