Slastna čili omaka

So vam morda jedi, ki nimajo pekočega občutka dolgočasne in imate radi pekočo hrano? Si doma vedno pripravite omako, katera vsaj malo peče? Potem je B&G čili omaka pravšnja za vaš okus ter za vaše brbončice v ustih. Čili omaka je zelo priljubljena, ki se največkrat uporablja kot dodatek k pici.Čili omaka vsebuje čili, ki ima v sebi spojino katera se imenuje kapsicilin. Le ta nam v možganih aktivira tisti del, ki misli da imamo v svojih ustih majhen plamenček ognja. Če peče preveč si lahko pomagamo s kruhom, rižem, tudi s kozarcem mleka, kislo smetano in polnomastnim jogurtom. Te stvari bodo pekoč občutek v ustih popivnali in nam tako s tem pomagali, da bo izkušnja, ki jo prinaša čili omaka boljša, zato le imejte te izdelke vedno pri sebi. Ne smete pa si pomagati z alkoholom ali vodo, kajti potem boste imeli to vročo izkušnjo po celih ustih in ostalem prebavnem traktu.

čili omaka

Na voljo imamo bbq čili omake in pa klasično obliko čili omak. S posebnim načinom dimljenja pridobijo bbq omak. Osnova, ki jo ima ta čili omaka so damači jalapeno čiliji. Najbolj pogosto so uporabljeni v hamburgerjih ali steakih-hrbtni del govejega mesa, spet nekateri privrženci pa s to sladko pekočnostjo, ki jo vsebuje bbq čili omaka začinijo čisto vsako jed. Tudi dandanes še kar eksperimentirajo z najrazličnejšimi kombinacijami in nam tako skušajo ponuditi čimveč okusov, ki jih lahko ponuja dimljena čili omaka.

Klasična čili omaka ne bo razočarala še tako zahtevnega ljubitelja pekočih okusov, kajti na voljo so zelo različni okusi, od najbolj pekočih do srednje pekočih čili omak. Če pa po kakšni pomoti pojeste najbolj pekočega čilija, to je Carolina Reaperja, pa vam pri taki bolečini lahko pomagajo le zdravniki.  Zapisan je tudi v Guinnessovi knjigi rekordov, saj ima na lestvici pekočih čilijev kar 2.200.000 skovilov. Čili omaka za vas, da ali ne?