Kakovostna strojna obdelava raznih kosov in modelov mora biti vrhunska

Strojna obdelava različnih obdelovancev mora biti kakovostna, za kar je usposobljena livarna LKR pri nas, ki naredi izjemno kakovostne ulitke, pa naj bodo majhni, od enega kilograma naprej do 10 ton. Kakovostna strojna obdelava kosov poteka po posebnem postopku, ki ga že desetletja tovarna izboljšuje v lastni proizvodnji in sama nadgrajuje znanje, ki ga pridobiva vsak dan ter upošteva sodobno tehnologijo ter materiale za lastno delo. Izvajajo tudi različne preizkusne postopke za materiale, ker tako zahtevajo stranke, ki so zahtevne, saj gre za zelo občutljive dele strojev in sistemov, kot so na primer za hidro elektrarne.

strojna obdelava
Strojna obdelava poteka s posebnimi postopki litja in lahko tudi s 3D tiskanjem kosov, majhnih in zelo velikih. Za majhne serije ali posamezne kose pa uporabijo posebno cenejšo in učinkovito tehniko vodno steklo oziroma ester. Izdelujejo različne modele in naredijo tudi simulacijo trdne snovi. Vse to nudijo in še marsikaj, če imate take potrebe in želje, se obrnite na strokovnjake znotraj podjetja, ki se vam bodo posvetili in vam bodo pomagali do rezultata.
Najprej se strojna obdelava začne za vašimi željam in zahtevami in nato inženirji naredijo načrte, po katerih se potem izdelajo modeli in ulitki. Material preizkušajo in naredijo najboljše, kar lahko. Izdelajo lahko tudi tehnično izjemno zahtevne keramične ulitke, ki jih ni lahko narediti, vendar zmorejo ter vzamejo to kot izziv. Kakovostna strojna obdelava je njihova tradicija in edini cilj, saj z manj niso zadovoljni.
Na razpolago imajo tudi toplotno obdelavo snovi in kosov. Hkrati pa lahko uporabijo izjemno natančno lasersko varjenje, ki ne pušča nobenih razpok in je kakovostno ter lepo na pogled, da ga ni treba več naprej obdelovati in brusiti. Sami izdelajo jekla in nerjaveča jekla, ki so v skladu za najvišjimi zahtevami kakovosti in standardov, katerim sledijo. Naredijo lahko tudi odlitke odporne proti obrabi ter toploti. Ti so zelo zaželeni v zahtevnih industrijah, sploh v prometu. Če hočete najboljšo kakovost, se obrnile na to podjetje.