Topla greda vam zagotavlja pridelke tudi pozimi

Če si tudi vi želite pozimi jesti svežo solato z domačega vrta, je topla greda nujen pripomoček vašega doma ali, bolje rečeno, vrta.

Topla greda je idealna za uporabo pozimi, saj lahko v njej gojite zimsko solato, čebulo, blitvo in ostale vrtne pridelke, ki si jih zaželite, prav tako pa lahko v njej pridelate sadike in izvajate zgodnje setve. Poleti bodo v topli gredi odlično uspevale lubenice in melone, če pa boste odstranili folijo, lahko ogrodje grede služi tudi kot opora kumaram, grahu in ostalim rastlinam, ki »plezajo«.

Vrtni rastlinjaki oz. tople grede so izdelani iz kakovostnih materialov, zato bodo brez večjih težav prestali še tako hudo neurje, točo ali sneg. Rastlinjaki niso posebej težki, zato jih lahko poljubno prestavljate po različnih koncih vrta in tako zagotovite neke vrste kolobarjenje. Vrtni rastlinjaki vam bodo služili kar nekaj let, vsake toliko časa pa je potrebno zamenjati folijo, saj po nekaj letih izgubi svoje optimalne lastnosti. Še ena prednost tople grede pa je ta, da nudi odlično zaščito pred raznimi vrstami škodljivcev in divjadjo.

topla greda
Dandanašnja Topla greda ima vgrajen samodejni odpiralnik strešnega okna, ki zagotovi samodejno prezračevanje – okno se namreč samo odpre, ko je zunaj 18–24 °C, ko pa je zunaj hladno, se tudi samodejno zapre. Rastlinjaki so pokriti s kakovostno folijo, ki dokazano lahko zdrži do 10 let, bočne stranice pa so malce nagnjene, kar omogoča, da sneg pozimi sam zdrsi dol.
Topla greda vam je na voljo v dveh različnih tipih – pri prvem tipu folijo oblikujete sami, pri drugem pa je ta že oblikovana. Zračenje v prvem primeru poteka s pomočjo oken in vrat, v drugem pa bočno, z navijanjem folije. Drugi tip rastlinjaka je primernejši, če ga nameravate vsako leto prestaviti, je pa res, da boste morali prej zamenjati folijo kot pri prvem tipu rastlinjaka.

Za vse dodatne informacije pa le obiščite pooblaščene prodajalce toplih gred in si še danes priskrbite svojo.