Zagotovite si najboljše toplotne črpalke še letos – pri podjetju Kronoterm

V letu 2020 vam Kronoterm ponuja najboljšo izbiro sanitarnih in ogrevalnih toplotnih črpalk.

Podjetje Kronoterm razlikuje med več vrstami sanitarne toplotne črpalke. Na voljo so modeli Eco, Silver in Star, ter S 1, S Max in S T. So najcenejša varianta za ogrevanje vode, saj omogočajo tudi do 4-kratni prihranek.

Ogrevalne toplotne črpalke delimo glede na to po kakšnem principu delujejo. Poznamo štiri vrste ogrevalne toplotne črpalke (zrak/voda, zemlja/voda, voda/voda in hibridne toplotne črpalke). Tudi stroški ogrevalne toplotne črpalke so znatno manjši kot tisti pri konvencionalnem ogrevanju.

toplotne črpalke
Primer ogrevalne toplotne čraplke (zrak/voda)

Podjetje Kronoterm nudi vse kar potrebujete za toplo sanitarno vodo

V letu 2020 vam podjetje Kronoterm nudi širok nabor najboljših sanitarnih toplotnih črpalk. Modeli Eco, Silver in Star se razlikujejo glede na učinkovitost, stroške in kompatibilnost z bojlerjem, vse tri toplotne črpalke pa so visokotehnološki izdelki, ki omogočajo enostavno montažo in vzdrževanje. V našem podjetju smo mislili tudi na morebitno skrb uporabnika v zvezi z dimenzijami in porabo. Modeli toplotne črpalke S 1, S Max in S T so prilagojeni glede na uporabnikovo porabo tople vode, temu primerna pa je tudi dimenzija naprave.

VIDEO 1: Sanitarne toplotne črpalke Kronoterm

https://www.youtube.com/watch?v=lI-AHLrKc0Y

Zmanjšajte stroške z izbiro Kronotermove ogrevalne toplotne črpalke

Ogrevalne toplotne črpalke zrak/voda za ogrevanje uporabljajo energijo zraka, ki je tudi najcenejša. V želji, da kar najbolj zadovoljimo različne želje uporabnikov, smo v Kronotermu razvili več različic omenjene toplotne črpalke. Ene izmed najnovejših so toplotne črpalke Adapt, ki veljajo za zelo inovativne, saj so 20x tišje od zahtev evropske direktive Ecodesign.

VIDEO 2: Toplotne črpalke ADAPT: Prispevek

https://www.youtube.com/watch?v=bdeUZvgKfJg

Toplotne črpalke Krono Multi so nekoliko manjših moči, v tej skupini pa poznamo še skupino WPL, ki so namenjene tudi večjim objektom.

Slika 2: Primer toplotne črpalke Krono Multi.

V letu 2020 priporočamo tudi našo ponudbo geotermalnih toplotnih črpalk (WPG), ki izkoriščajo toplotno energijo, shranjeno v kameninah oz. v zemlji. Tam je uskladiščena velika količina sončne energije, ki jo lahko s pomočjo toplotne črpalke izkoristimo za ogrevanje hiše in/ali sanitarne vode. Količina energije, ki jo lahko odvzamemo zemlji je odvisna od sestave tal, moči toplotne črpalke in načina izkoriščanja.

Veliko je prednosti, če se pri ogrevanje domovanja in pripravi sanitarne vode odločimo za izbiro toplotne črpalke. Zagotovo je najpomembnejše, da s tem zmanjšajo stroški ogrevanja. Ti, ki so z uporabo toplotne črpalke nižji kot so pri konvencionalnih virih energije. V letu 2020 lahko ob nakupu toplotne črpalke sprejmete investicijo, ki se vam bo povrnila na najboljši možen način.