Vezane plošče

Vezane plošče sem prepričana, da ste že videli v kašni trgovini ali pa na sliki. Več si lahko preberete pa na: www.valles.si/vezane-plosce. Kakorkoli že pa mogoče niste niti vedeli, da je to to. Prav tako pa mogoče niti vsi ne veste zakaj se jih uporablja. To so plošče narejene iz več slojev lesa, ti sloji so pa potem zlepljeni skupaj. Uporabljajo se za marsikaj, so pa te plošče res trpežne.

vezane plošče

Vezane plošče so takšne plošče, ki imajo skup zlepljen les oziroma skupaj imajo zlepljenih več plasti lesa. Med sabo so lahko zlepljene tudi različne debeline samega lesa. Narejene so iz različnih vrst lesa. Seveda je pa tako, da je en les bolj trpežen od drugega. Kot sem že omenila se te plošče uporablja za izdelavo marsičesa. Mogoče ste jih tudi sami že nekje uporabili, pa mogoče tega zdaj sploh ne veste. Na primer uporablja se jih pri izdelovanju kakšnih igral za otroke. Potem tudi je njihova uporaba tako obsežna, da jih nekateri uporabljajo za izdelovanje kakšnega pohištva. Kakorkoli boste pa vi uporabili vezane plošče, je pa samo v vaših rokah. Naj poudarim, da so res kvalitetne in tudi trpežne plošče, zato lahko tudi rečem, da je njihova uporaba res neomejena.

Vezane plošče ljudje uporabljajo marsikje. Mogoče ste jih kdaj uporabili tudi vi. So pa to res kvalitetne plošče, izdelane iz različnih vrst lesa. Prav tako so to plošče, kjer je les lepljen z različnimi vrstami lepili. Seveda bodite pozorni iz katerega lesa bodo vaše vezane plošče, saj vemo da nekateri les velja za bolj trpežnega kot pa drugi. Kakorkoli že pa te plošče najdete res v veliko trgovinah. Res ena super trgovina s temi ploščami pa se imenuje Valles. Tukaj dobite plošče različnih debelin in iz različnih vrst lesa. Vem pa, da vas na splošno te plošče ne bodo razočarale.