Zobni vsadki

Kadar govorimo o zdravju zob in ustne votline, se lahko dotaknemo tisoč in ene stvari. Na prvem mestu je za zdravje zob najpomembnejša redna in temeljita ustna higiena, včasih pa kljub temu pride do nepredvidenih dogodkov, na primer izgube zoba. Zobni vsadki so ustvarjeni prav za te primere in če vas zanima, kje si lahko omislite kvalitetne vsadke ter tudi storitev, obiščite https://www.kirurgija-debevc.si.

zobni vsadki

Zobni vsadki so, kot rečeno, narejeni, da nadomestijo izpadel zob, pa če ta izpade zaradi bolezni zob, poškodbe ali pač slabe ustne higiene. Dandanes so vsadki narejeni tako dobro, da lahko z njimi kvalitetno živimo vse do pozne starosti in so pravi balzam, če jih primerjamo s protezo ali mostički ali kaj tretjega. Je pa res, da se zobni vsadki vstavijo tam, kjer manjkajočih zob ni veliko, na primer eden ali dva. Če manjka pet zob v vrsti, je verjetno boljša kakšna druga možnost kot pa vsadki, vendar pa boste o tem mnenju morali povprašati strokovnjake, ki vam bodo znali bolje odgovoriti, kdaj se zobni vsadki izplačajo in kdaj ne.

So resnično skoraj takšni kot pravi zobje. Vstavijo vam jih brez bolečin, seveda boste morali nekaj časa sedeti na zobozdravstvenem stolčku in tega strokovnjaka večkrat obiskati, vendar pa boste na koncu več kot zadovoljni. Še vedeli ne boste, da imate nadomestni zob, tako dobro jih znajo danes že narediti in vstaviti v čeljust. Z njimi lahko živite dolgo in kakovostno, seveda pa ne smete pozabiti na pravilno in ustrezno ustno higieno, ki je temeljni pogoj za zdrave zobe in celotno območje v ustih. Zobni vsadki naj bodo le izhod za primere, ko druge rešitve pač ni, saj je vseeno bolje imeti lastne zobe kot pa neke umetne nadomestke. V kolikor pa iščete strokovnjaka s tega področja, pa vsekakor kliknite na zgornjo povezavo in potrkajte na vrata vrhunskih strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjami.