Airbnb profil – ključ do vašega uspeha

Če ste lastnik nastanitve, ki jo oddajate turistom, potem ste zagotovo že bili seznanjeni z dejstvom, da morate odpreti Airbnb profil. Airbnb je izredno priljubljena platforma, ki se uporablja posebno z namenom oglaševanja turističnih nastanitev. Na njej lahko najdete vse od hotelov, apartmajev in drugih možnosti, ki strankam nudijo različne pogoje bivanja.

Čeprav je sama prijava v Airbnb profil izredno preprosta, pa lastniki hitro ugotovijo, da vse le ni tako enostavno. Nekaj slik in kratka predstavitev namreč pogosto nista tisto, kar iskalce prenočitev pritegne. Konkurenca je namreč velika, v bogati ponudbi pa se nezanimiv Airbnb profil lahko zelo hitro izgubi. Če želite, da vas turisti opazijo in se za vašo ponudbo tudi odločijo, vam svetujemo, da se po pomoč obrnete na strokovnjake.

airbnb profil

Zgolj ustvariti profil ni dovolj

Kot smo že omenili, ustvariti profil na Airbnb ni nič težkega. Vpišete nekaj zahtevanih osnovnih podatkov, dodate slike vaše nastanitve in že obstajate. Vendar to za uspeh zagotovo ni dovolj – danes morate namreč izstopati, če želite, da vas ljudje opazijo. Pri podjetju OptimaPlus Booking zato že vrsto let s svojim znanjem in izkušnjami pomagajo lastnikom apartmajev in drugih počitniških nastanitev, da svojo ponudbo učinkovito predstavijo iskalcem.

V prvi vrsti vam pomagajo postaviti profil, vas opozorijo na pomembne informacije, ki jih morate vključiti v sam opis in s številnimi triki le tega naredijo zares privlačnega in zanimivega – takega, na katerega bo bodoči gost z veseljem kliknil in si ga podrobneje ogledal. Vendar pa se na tej točki delo še ne konča, saj je potrebno Airbnb profil tudi voditi, izvajati komunikacijo s strankami in posodabljati. Trendi se namreč ves čas spreminjajo, temu primerno pa tudi vaša predstavitev na spletu. Kot ponudnik morate biti namreč stalno na tekočem – spremljati morate trende spletnega oglaševanja ter se seznanjati z novostmi in na novo sprejetimi zakonitostmi. Le tako bo vaš profil prinesel želene rezultate.

Ste poskrbeli za formalnosti?

Kjer se obeta zaslužek, tam se pojavijo obdavčitve. Mimo zakona pač ne gre, zato mora biti vaše poslovanje transparentno in v skladu z davčnimi zakoni. Preden se podate na poslovno pot kot gostitelj, morate izpolniti nekaj nujno potrebnih dolžnosti.

V kolikor se izdelave profila na Airbnb lotite sami, ob tem pa niste ravno najbolj vešči zakonodaje, se lahko hitro zgodi, da na kaj pozabite. To pa vas lahko zelo veliko stane. Oddajanje nastanitev preko Airbnb je karakterizirano kot dejavnost. Slednjo je zato potrebno registrirati pri Finančni upravi RS (FURS). Za vašo dejavnost pa je seveda potrebno plačati tudi davek. V nasprotnem primeru se to šteje kot delo na črno in nedovoljeno oglaševanje. Pri OptimaPlus Booking vam bodo kar najbolje svetovali, vi pa se boste izognili vsem morebitnim nevšečnostim.

Paket za vas

OptimaPlus Booking je za svoje stranke pripravila dva različna paketa svojih storitev Optimalni in Premium paket. Oba vključujeta tudi upravljanje Airbnb profila. Za katerega se boste odločili vi, je odvisno predvsem od tega, kaj si želite, da ponudnik naredi namesto vas. Ne glede na končno odločitev, pa vam bo s svojim strokovnim delovanjem močno olajšal vaše delo in tako prispeval k zavidljivemu uspehu.