Inkubator Celab

Ste se kdaj vprašali mogoče kako umivajo oziroma razkužujejo svoje inštrumente kirurgi in ostalo medicinsko osebje. Seveda po vsaki operaciji se vsi elementi, ki jih so uporabljajo morajo razkužiti, da se kasneje lahko spet uporablja. Mogoče se spomnite kakšnega filma in ste videli, da kuhajo v vreli vodi. Tako se je to počelo nekoč, seveda danes tega več ni. Vsi inštrumenti in oprema se da v inkubator. To ni inkubator, kot ga marsikdo pozna v porodnišnici za ne donošenčke. To je čist nekaj drugega, uporablja se po bolnicah in veterinarskih bolnicah za razkuževanje opreme.

inkubator

Ko se dajo predmeti v inkubator, doseže temperaturo več kot 80 stopinj kar pomeni da odmrejo vse bakterije ter umazanija, ki se nahaja na predmetih. Tako se lahko nato vse uporablja v sterilnem okolju nazaj. Inkubator pa ni samo za razkuževanje v njem lahko tudi gojijo žive kulture. Seveda kemiki in strokovnjaki za tako dejavnost vedo kaj to pomeni. Da bi nekdo imel inkubator doma se mi vidi ne smisel. Kaj boste z njim sploh počeli, poleg tega to ni poceni stvar. Uporabljajo jih kemiki, v laboratorijih, bolnicah ter veterinarskih bolnicah. Mogoče še v kakšnih ustanovah, ki sem jih pozabila našteti, ki rabijo za razkuževati predmete.

Vse kar se da v inkubator se mora kasneje tudi razkužiti, saj tako postane vse popolnoma sterilno in za nadaljnjo uporabo. Če pogledate na spletno stran zgoraj, lahko vidite kako zgleda tak inkubator. Pri njih vam ponujajo kvalitetne inkubatorje in to različne vrste. Inkubatorji morajo biti res kvalitetni, ker se uporabljajo kar precej let. Sedaj lahko veste kako kirurgi čistijo svojo opremo po vsaki operaciji, da je spet sterilna. Saj se med samo operacijo lahko nabere ogromno bakterij in umazanije, kar inkubator vse uniči. Poglejte še enkrat na spletno stran, da vidite kako ta naprava izgleda, da si malo predstavljate.