Karnise za zavese so duša vsake sobe

Karnise za zavese so nujen modni dodatek vsake hiše in prostorov, kajti polepšajo dom in pisarno, še posebej, če nanje obesimo tudi primerne lepe estetsko dovršene zavese.  Prodaja karnis se izvaja v salonih ali pa tudi na spletnih straneh, kjer se lahko posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo pomagal izbrati prave karnise za vaš prostor. Karnise za zavese so zelo različnih dimenzij, velikosti, barv, oblik in materialov, lahko izbirate med resnično veliko patenti, ki imajo tudi različne načine obešanje zaves.

karnise za zavese

Karnise za zavese po navadi izbirajo ženske, ki so bolj nagnjene k okraševanju prostorov in so jim ti pomembni detajli blizu. Znajo izbrati take zavese in karnise, ki res sodijo v prostor hkrati pa se počutijo ob njih domače in v svojem svetu. Lahko izberete raze materiale tako za karnise kot tudi za zavese, ki so lahko povsem umetnem plastične, najlonske ali pa iz platna in naravnih materialov ter bombaža. Te ne vplivajo na zdravje negativno in se ne prašijo tako, kot umetne ki nase s pomočjo statike vlečejo vleko prahu ter svinjarije. Zato izberite nravne materiale za zavese in karnise.

Karnise za zavese so lahko lesene, preproste, samo za nataknit na obročke ali pa so kovinske in z več vodili za zavese ter na krokodilčke, ki trdno pripnejo zavese. Karnise za zavese lahko nosijo prozorne zavese ali pa neprozorne, barvne, črne in temno zelene ali modre, da lahko zagrnejo svetlobo in nas zaščitijo pred premočnim soncem.

Zavese so lahko barvne ali prozorne, bele ali žive, kakorkoli vam ustreza glede na prostor in pohištvo. Lahko sežejo do tal, do polovice okna ali vrat ali do ene četrtine. Nekatere karnise pa držijo samo zgornje dele zaves, ki so zgolj okras in dejansko okna ne pokrivajo skoraj nič.

Zavese je lahko prati in vzdrževati, in ko jih operete jih obesite kar mokre na svoje mesto, da jih teža zdrava.