Kiretaža LuxDental

Pri zobozdravniku smo sigurno že vsi bili. Kako pogosto kdo hodi, sedaj ne bomo razpravljali, saj se nas večina boji zobozdravnika. Mislim, da nas je večinoma samo še slišala za besedo karies, druge besede pa so za nas neznanke. Kaj pa če vam kdo omeni besedo kiretaža. Če že zgoraj ne bi nekaj pisala o zobozdravnikih, sploh ne bi pomislili, da se gre nekaj o njih o težavah naših zob. Tudi meni najprej ni bilo znano kaj to pomeni, ampak večinoma smo se že srečali s to težavo. Zobozdravnik, ki opravlja tudi kiretažo opravlja vse naše težave, ki so povezane s parodontozo.

kiretaža

Pa da povem kaj sploh je beseda kiretaža v zobozdravstvu. To je poseg kiretaža zobnih žepkov, kjer se odstranijo prizadeti deli obzobnih tkiv. Ta zobna tkiva so na notranji steni obzobnega žepka. Ti bolezni navadno rečemo parodontoza, ki pa smo tudi že sigurno slišali za njo. Mogoče se nam kiretaža zdi malo zapleten poseg ali kje se to vse nahaja. Nič se bat, saj bo specialist oziroma zobozdravnik pravi čas opazil to težavo in začel s posegom. Parodontoza mislim, da veste kaj pomeni. Ko imamo krvave dlesni, majave zobe, takrat največkrat izgubimo kateri zob, če pravi čas ne obiščemo zobozdravnika. Zato vedno pravim, redno obiščite zobozdravnika ter skrbite za higieno in ne boste imeli nobenih težav.

Marsikdo se tudi vpraša kako se zdravi parodontoza. Ampak če bi malo pomislili, je odgovor kiretaža. To je zdravljenje ali poseg, ki nam reši to težavo. To je na kratko povedano, kaj bolj na dolgo pa si lahko preberete na zgornji povezavi, kjer vam na strani LuxDental so lepo vse razložili. Če vidite kakšno malo težavo glede dlesni se takoj odpravite do zobozdravnika, ker lahko samo on van ustavi parodontozo. V LuxDental so strokovnjaki na vsem področju, kar se tiče našega zobovja. So zelo zanesljivi, imajo ogromno znanja in prakse ter delajo zelo čustveno.