Nov izdelek kolagen

Na trgu se je pojavil produkt, za katerega ste vsaj enkrat v zadnjem času zagotovo že slišali. To je kolagen, ki naj bi upočasnjeval staranje in poskrbel za lepo kožo, nohte in lase. Več o njem lahko izveste na spletni strani https://www.holistic.si/kolagen. Da pa izvemo, da v našem telesu primanjkuje kolagen, se nam pojavi šest znakov. Ti znaki so upadla, siva, vidno postarana in neprivlačna, viden je celulit, pojavijo se gube, bolijo nas sklepi. Lahko se pojavi hormonsko neravnovesje, pogosto pomanjkanje kolagena spremljajo še prebavne težave, napihnjenost, zaprtost, driska, pa seveda suhi in nevitalni lasje, lomljivi ter pa tanki nohti. In seveda še kaj.

Kolagen je veriga aminokislin in raznovrstnih beljakovin v telesu. Torej, sestavljen je iz raznih kislin, kot so naprimer glicin, prolin, hidroksiprolin in arginin, kateri so odgovorni za elastičnost kože, moč in rast las, za tkivo in za pravilno tvorbo hormonov. Obstaja več kot 28 vrst kolagena, ki se nahajajo na določenih delih v našem telesu, vendar vsi ne tvorijo kolagenskih peptidov, ki pa se nahajajo v našem NM hidroliziranemu kolagenu. Zato, ko kupujete kolagen, premislite, katerega boste kupil, ali pa se prej posvetujte z svojim zdravnikom, saj so za določen tip molekule prevelike in boste zato brez potrebe in učinka zapravili veliko preveč denarja.  Zato, če želite res učinkovito delovanje tega produkta kupite kolagen peptide, ki je najmanjši delec vlaken in tvori več kot 28 različnih kolagenov v vašem telesu.

kolagen

Mogoče vas pa zanima, kako se proizvodnja kolagena v našem telesu zmanjša? Tukaj imate odgovor. Večino časa se zmanjša zaradi večine dejavnikov v našem vsakdanjem življenju, vendar to opazilo šele po približno 25 letu starosti. Povzročitelji tega pa so hormonske spremembe, kajenje, droge, alkohol, kofein, hitra hrana, sladke jedi, prezahtevna dela, sevanje, stres, premalo spanca, premalo vitaminov v naši prehrani,m flor in še veliko je teh dejavnikov. Če imate znake pomanjkanja kolagena in bi zato radi ukrepali, nikar ne čakajte in si tudi sami zagotovite enega, saj ne boste obžalovali, spremembe pa bodo neverjetne.