Okrogle nalepke za vsako priložnost

Nalepke so učinkovit način promocije blagovne znamke, ekipe ali umetnika. Zato so pogosto tako priljubljene pri gverilskem trženju! Zaradi nalepk se ljudje počutijo cenjene. Okrogle nalepke, ki so odlično darilo ob nakupu, so odličen način, s katerim podjetja strankam pokažejo, da se jim zahvaljujejo za njihovo podporo.

okrogle nalepke

Vendar nalepke niso namenjene le otroškim pobarvankam in lopaticam za igrače. Brezplačne nalepke blagovnih znamk so zdaj zelo iskane v modni industriji. Z njimi se izraža naklonjenost do blagovne znamke za manjši del stroškov, kot bi bilo treba za nakup njenega blaga. Da ne omenjamo priljubljenosti nalepk za prenosne računalnike, in to ne le med razvijalci.

Kako dosežejo visoko kakovost okrogle nalepke:

Za visoko kakovost je pomembnih več dejavnikov, kot so: vrsta materiala, lepilo, nosilec materiala, tisk in zaščita tiska, oblika nalepke.

Poznamo več vrst materialov za izdelavo okroglih nalepk in vsaka izmed njih služi svojemu namenu. Najcenejše so papirnate nalepke, ki pa so hitro razgradljive, kar pa je tudi slabost. Nalepke narejene iz PP(polipropilen) in PET(polietilen) so bolj obstojne in odporne na več vremenskih vplivov.

Pri izberi lepila je zelo pomembna končna uporaba naročene okrogle nalepke. Če nalepko limamo na gladko površino zadostuje standardno akrilni lepilo. V primeru, da nalepko limamo na podlago, ki ni ravna (les, stena, brušena kovina,…) je izjemno pomembno, da uporabimo Hi-tack lepilo. Če pa želimo nalepko po uporabi odstraniti pa moramo uporabiti “Removable” lepilo, ki po odstranitvi ne pusti sledi lepila.

Vsaka nalepka je pritrjena na papirni nosilec z gladkim silikonskim slojem. Ta sloj nam omogoča da lepilo ostane sveže in ne izgubi svoje moči. Nižje kakovstni materiali imajo slabše nosilce in lepilo čez čas izgubi svojo moč.

Oblika nalepke močno vpliva na kvaliteto nalepke, saj dobor prilagojena nalepka pripomore k življenjski dobi nalepke. Poznamo kvadratne, pravokotne, ovalne in okrogle nalepke. Najboljše so okrogle nalepke, saj se robovi ne vihajo.