Poklic influencer oziroma vplivnež

Delo od doma je danes postalo kar pogosto. Eden izmed načinov kako lahko tudi vi delate od doma, pa je postal poklic influencer. Ta beseda pomeni vplivnež, ki ima vpliv na svoje sledilce na socialnih omrežjih. To ni poklic za katerega bi se lahko šolali, ampak to postanete. Je pa tako, da danes nima ta beseda lepega prizvoka in marsikdo ne mara besede influencer. Tako imenovan vplivnež postaneš s pomočjo socialnih omrežij in sledilcev na katere vplivaš. Poklic influencer lahko opravljaš iz katerega koli socialnega omrežja, morate pa imeti dovolj sledilcev. Po Sloveniji je tako že kar nekaj ljudi, ki se s tem ukvarjajo in imajo na svoje sledilce velik vpliv.

poklic influencer

Poklic influencer in priljubljenost le teh pa samo raste, ker so danes socialna omrežja postala nekako pomembna za vse. Influencer lahko postanete tudi z blogom. V glavnem pa s vsem, kjer se da vplivati na svoje sledilce in ljudi, ki vas spremljajo. Morate pa najprej ustvarjati kvalitetno in zanimivo vsebino. Tako boste hitro dobili ljudi, ki vas bodo redno spremljali. Tako tudi potem postaneš zanimiv za podjetja, ki pa ti za promocijsko objavo plačajo veliko denarja. Danes lahko to postane vsak, ki ima voljo. Koliko je zaslužek v poklicu influencer je pa odvisno od dveh stvari. Najprej je seveda tukaj število sledilcev, ki sem jih že omenila. Ampak to še ni vse. Pomembno je pa tudi, da so sledilci aktivni in vam lajkajo ter komentirajo objave. Poklic influencer je še toliko bolj priljubljen v tujini, zato se pa vi lahko odločite, da boste delali vsebino v tujem jeziku, še posebej v angleščini. Tako lahko pridete zelo daleč in zaslužite lepe vsote denarja na mesec. Tukaj razmislite ali bi rajši začeli v slovenščini ali pa kar v angleščini.

Za poklic influencer ne potrebuješ drage opreme. Dovolj je že telefon, lahko pa si kupite kakšen fotoaparat ali kamero. V glavnem je, da so potem videoposnetki in slike kvalitetne. Preden pa začneš, pa se odloči kaj bo tvoja tema. Tukaj je veliko izbire, na primer zdrava prehrana, potovanja, ličila in še veliko več. Delaj tisto kar te veseli. Ker je socialnih omrežij res veliko, pa se je mogoče pametno odločiti za začetek na eno ali dve. Potem pa lahko to tudi razširite. Vedeti je potrebno, da morate potem na vseh omrežjih redno objavljati in imeti tudi stik s sledilci. Redno odgovarjajte na komentarje, ki vam jih pustijo drugi. Tako se s sledilci tudi povežete. Ne menite pa se tudi za hejterje. Ti ljudje vam uspeh samo zavidajo in vam zato tudi pišejo žaljive komentarje. Takšne morate samo ignorirati, morate pa vedeti, da se takšni ljudje vedno najdejo. Poklic influencer bo žal s sabo prinesel tudi hejterje oziroma sovražne komentarje. Za na konec pa naj še opozorim, da če se odločite za to, da ne odnehajte prehitro. Na začetku bo potreben čas, ampak s časom bodo prišli ljudje, ki vas bodo z veseljem spremljali in potem bo tudi veliko podjetij, ki bodo z veseljem sodelovali z vami. Ne rabite pa sprejeti vsake ponudbe za sodelovanje, če vam nekaj ne bo všeč.