Naj vam pomaga prsna črpalka prve mesece po rojstvu dojenčka

Prsna črpalka je pomembna v prvih mesecih otrokovega rojstva, ker se tako lažje hrani in ima mamica manjše obremenitve. Včasih pa je nujna, če je kaj neobičajno in mora mamica otroka hraniti preko dude. Vendar je prsna črpalka kar velik zalogaj za novo pečene starše, ki že tako ali tako imajo stroške zaradi naraščaja. Hkrati je ni smiselno kupovati samo za nekaj mesecev, ker je potem otrok ne bo več potreboval. Zato je še najboljša rešitev in najcenejša seveda, izposoja prsne črpalke, ki jo lahko potem vrnete in nimate doma odvečne navlake.

prsna črpalka

Ni vsaka prsna črpalka enaka kot tudi ni vsak mama enaka in njene dimenzije ter potrebe. So zelo različne in prilagojene različnim tipom žensk, zato pokličite strokovnjaka, da vam pomaga izbrati pravo pesno črpalko. Za uporabo mora biti udobna, lahka in kvalitetna ter zelo priročna,. ne sme biti neprijetna ali da bi bila uporaba boleča.

Kvalitetna prsna črpalka se lahko najame in zanjo boste mesečno odšteli precej manj denarja, kot bi za novo. Ko je ne potrebujete  več, to je lahko nekaj dni, tednov lai mesecev, jo vrnete nazaj. Dejansko je zelo težko napovedati, koliko čada boste prsno črpalko dejansko potrebovali, ker ni odvisno od vas ampak o otroka in drugih okoliščin.

Prsna črpalka je v dveh osnovnih izvedbah in sicer imate lahko ročno prsno črpalko lai pa električno. Nekatere mame imajo raje ročno. Druge se odločijo za električno, ker je lažja za uporabo. Ni treba toliko stiskati s prsti in mleko se izčrpa enakomerno ter natančno. Morda je najbolje, da jo preizkusite in boste točno vedeli, kaj vam bolj ustreza, lahko pa jo tudi zamenjate po potrebi.

Po nekaj dnevih, tednih lai mesecih pa se bo zgodba obrnila, malček bo sam pil vaše mleko in rastel vsak dan zdravo ter srečno. Pomoč v prvih mesecih je bila seveda uspešna.