Kdo je dr. Robert Golob in kaj nam prinaša na volitvah

Robert Golob je poznan v slovenski politiki nekaj časa, najbolj pa se je izpostavil lani decembra. Tukaj je podroben članek o Robertu Golobu, kjer boste izvedeli, za kaj se njegova stranka bori, saj je usmerjena predvsem v svobodo. Je predsednik stranke Z.DEJ in je en dan po svojem rojstnem dnevu aktivno vstopil v politiko zaradi bodočih volitev. Robert Golob je 55 letni Primorec in bo sodeloval v politi tako, da bo podpiral načela svobode, kaj točno, pa stranka še ni izdala, ker še dela na tem dokumentu. Zavzema se za svobodo.

 Robert Golob
Robert Golob je po poklicu inženir elektrotehnike, zdaj pa je politik. Je pa tudi nadaljeval študij do doktorata pri nas in nato še v tujini. Delala je na prestrukturiranju elektroenergetskih sistemov v gospodarstvu in je sodeloval pri številnih teh projektih. Je tudi izredni profesor na naši fakulteti v Ljubljani. Bil je v upravah velikih energetskih podjetij, nazadnje v družbi Gen-i.
Robert Golob je od novinarjev dobil veliko vprašanj predvsem glede energije v Sloveniji, ki se je zelo podražila in je dejal, da se bo še naprej dražila sploh v Evropi in da je bilo nespametno, da se je EU vezala na Ruski zemeljski plin in se pri tem močno opekla. Omenjal je tudi vlaganje stranke v civilno zaščito, pospeševanje digitalizacije naše dežele ter kibernetsko varnost.
Dr. Robert Golob se ne strinja s sedanjo vlado, ki odloča preko Twiterja zgolj preko ene o sebe in tako tudi komunicira z javnostjo. Pozval je k temu, da se Slovenija opredeli za mir in varnost. Omenil je vojno v Ukrajini, da jo obsoja in da je treba podpreti suverenost te države ter pomagati narodu.
Po sedanjih anketah naj bi se volitev udeležilo več kot polovica naroda in naj bi volili prav stranko za svobodo, ki ji trenutno kaže najbolje. Vendar bodo seveda volilci glede tega odločili sami.