Savna – trenutek za sprostitev

Sprostitev. Na kaj vas spomni ta beseda? Mnogi med vami ste v tem trenutku verjetno pomislili na nekaj pozitivnega, nekaj, kar ugodno vpliva na naše počutje in zdravje. Morda ste pomislili na sprehod v naravi, ležanje na plaži, gledanje televizije, branje knjige, kuhanje ali pa sproščanje v bazenu. Med pomembne oblike sprostitve za mnoge sodi tudi savna. Slednjo si lahko zagotovite tudi doma, o tem pa več na www.savnasod.si.

Savna doma – je to res možno?

Zgodovina savnanja sega daleč v preteklost. Prve savne so se pojavile na Finskem, kjer so bile sprva vkopane v obliki jam. Vsaka ta jama (savna) je imela kamenje, ki ga je ogenj segrel do visokih temperatur. Da bi ustvarili občutek višje temperature, so na kamne pršili vodo, kar je ustvarilo vlago. Podoben postopek se uporablja še danes, so pa današnje savne nastale kasneje in sicer v obdobju industrijske revolucije.

 

 

Razvoj je vodil do novih oblik savn, ki so uporabniku še lažje dostopne in omogočajo sprostitev doma. Zagotovo poznate vsaj kakšno osebo, ki obisk savne zavrača, zaradi občutkov nelagodja ob relativno intimnem druženju znotraj savne. Te osebe izgovora za zavračanje savne ne bodo imele več, priložnosti za uporabo savne lahko namreč hitro pridobite v intimi lastnega stanovanja oziroma hiše.

Fito sod – savna za eno ali več oseb

Savna v obliki soda postaja vse bolj priljubljena oblika savnanja pri nas. Primerna je za uporabo v termah in drugih sprostitvenih obratih, hkrati pa je zaradi primerne velikosti in dostopnih cen, zelo priljubljena tudi med zasebnimi uporabniki v domačem okolju. Med glavne prednosti teh savn v obliki sodov poleg prej omenjenih sodijo še: primernost za uporabo tudi pri uporabnikih, ki sicer ne marajo zaprtih prostorov (vaša glava bo vedno na prostosti), udobna lega (pol ležeč položaj), enostavno vzdrževanje in čiščenje ter možnost dostave in montaže s strani usposobljene skupine.

Savna sodčki zagotavljajo intimo, sprostitev in udobje ter so primerna rešitev za različne uporabnike. Uporaba je primerna za posamično rabo ali rabo v dvoje s čimer lahko svojega partnerja lepo presenetite in poskrbite za romantične trenutke v dvoje neodvisno od dostopnosti term in drugih objektov s savnami.