Tihe toplotne črpalke

Podjetje Dimlex ponuja različne toplotne črpalke na strani http://www.dimplex.si/toplotne-crpalke. So ene izmed cenejših virov ogrevanja in so zelo varčne. Toplotno črpalko lahko postavite zunaj ali notri. . Toplotne črpalke so zelo tihe saj zmanjšajo prenašanje vibracij na samo ohišje, imajo še zvočno izolirano ohišje, tih ventilator, imajo še ogromen ventilator, ki je zaradi majhnega števila obratov tih. Toplotne črpalke za notranjo postavitev potrebujejo samo še dve odprtini, da dovajajo od odvajajo zrak in zunaj se znebimo moteče enote. Kot zanimivost v Švici je največ toplotnih črpalk postavljenih notri, ker imajo določene zahteve glede hrupa in urejenosti okolja. Toplotne črpalke se lahko povežejo v različne ogrevalne sisteme. Če se odločite, da jo boste postavili zunaj  jo postavite čim kotlovnici in nekje da vam ni v napoto in vas ne moti.. Deluje tako, da ”premakne” toploto iz enega vira v drugega. Poznamo več vrst toplotnih črpalk. Toplotne črpalke za ogrevanje in hlajenje. Lahko ogrevate prostore in tudi sanitarno vodo. Energijo lahko koristite iz podtalnice, zemlje ali zraka. Razdelijo se na tri skupine črpalk. Zrak- voda predstavljajo najcenejšo rešitev ogrevanja, črpalka se namesti zunaj hiše. Zemlja- voda predstavljajo bolj zanesljivo ogrevanje, namestijo pa nam jo v hiši. Voda – voda predstavljajo najbolj zanesljivo rešitev hlajenja in segrevanja različnih prostorov. Dodajati ji morate malo energije zaradi visokega toplotnega vira.

toplotne črpalke

Toplotne črpalke za sanitarno vodo pa vam omogočajo eno cenejših rešitev za toplo vodo v novih gradnjah in v že obstoječih zgradbah. Vodo grejejo s pomočjo okoliškega zraka, odpadne vode ali pa odpadne toplote, ki je v zraku.

Ko boste kupovali toplotne črpalke se pozanimajte koliko kvadratnih metrov merijo hišni prostori in za kaj jo boste rabili, saj je na njihovi spletni strani dovolj podrobno razloženo katero boste rabili za določeno prostornino vašega prostora v hiši, kje jo boste postavili in kateri toplotni vir imate.