Spoznajte najboljši tipski načrt za vašo hišo

Tipski načrt je ena izmed bolj pomembnih gradbenih dokumentacij, ki jih potrebujete za pridobitev gradbenega dovoljenja. Zato mora biti izdelan po pravilih ter zelo natančno in pregledno. Pregled tipskih načrtov za hišo izvajajo tudi v arhitekturnem biroju Xplan d.o.o., kjer vam s pomočjo nasvetov in odlične storitve pomagajo do sanjske hiše. Njihovi svetovalci se v kar največji meri trudijo, da bi izpolnili vse vaše želje. Le te poskušajo vkomponirati v sam tipski načrt, pri tem pa seveda upoštevati vse tehnične in druge zakonske predpise.
Pod spremembo projektne dokumentacije, ki bo vključena v tipskem načrtu, se šteje izgradnja garaže, sprememba oblike ali naklona strehe. Poleg tega se lahko predvidi alternativen način ogrevanja, preuredi razpored prostorov, odstrani ali doda teraso, napušč, frčado ter hišo podkleti ter spremeni postavitev in velikost vrat in oken. Čeprav gre za manjše in nezahtevne spremembe, pa le te bistveno vplivajo na vrednost vaše nepremičnine na trgu.
tipski načrt

Spoznajte tipske montažne hiše

Vse več uporabnikov se odloča za izgradnjo tipske montažne hiše. Njihova glavna prednost je namreč hitra izgradnja, hiša pa je pripravljena za opremljanje v zgolj nekaj mesecih. Zahvaljujoč sodobnim gradbenim tehnikam in številnim izboljšavam pa so tudi te vrste nepremičnin postale sinonim za kakovost in udobno bivanje. Odlikujejo jih tudi nizki stroški ogrevanja. Cene pa so primerljive s klasično zidano gradnjo.

Za montažne hiše velja, da so lažje, zato jih lahko brez večjih težav postavimo na kakršen koli teren. Tanki zidovi zagotavljajo optimalnejši izkoristek površine. Ne nazadnje pa ekološka gradnja in energetska varčnost omogočata pridobitev subvencije ali kredita EKO sklada, kar se seveda bistveno pozna pri samih stroških gradnje.

Seveda imajo klasične zidane hiše še vedno veliko prednosti, predvsem njihova dolga življenjska doba je tista, ki v večini primerov pretehta. A tudi montažne hiše postajajo vedno bolj kvalitetne, s tem pa pridobivajo tudi na trajnosti. Ključno vlogo pri kakovostni izgradnji montažne hiše igrata tipski načrt in uporaba vrhunskih materialov. Zato je še toliko bolj pomembno, da izberete zanesljivega izvajalca gradbenih storitev, ki vam bo pomagal že pri načrtovanju in izdelavi načrtov za gradnjo. Ne nazadnje gre za vaš dom, kjer boste živeli skupaj z vašimi najbližjimi. Zato prisegajte le na najboljše.