Ali veste kakšno bo vreme Kvarner

Ste končno dobili dopust in ste rekli, da bi nekam odpotoval, kjer je topleje. Ampak sedaj morate še zvedeti kakšno vreme bo tam kamor greste. Če odhajate v Hrvaške kraje, ki so v regiji Kvarner. Če vas zanima kakšno bo vreme Kvarner ta trenutek, ali pa za naprej si lahko ogledate na naslednji spletni strani: www.vremehrvaskatakoj.com/vreme-kvarner.Vreme Kvarner

Vreme Kvarner ima poletno vreme zelo dolgo časa in zima je pri njih zelo kratka. Regija Kvarner ima veliko krajev ampak najbolj turistično obiskani kraji so Baška, Cres, Crikvenica, Krk, Mali Lošinj, Nerezine, Opatija, Rab in Rijeka. Vreme Kvarner ne zanimajo samo turiste ampak tudi kolesarje, saj jih boste tam neprestano srečevali. Nekajkrat imajo tudi malo močnejšo burjo, ki s sabo privabi surferje in kiterje. Za vreme Kvarner je značilno sonce in je redko kdaj sneg ampak, če nameravate it tja še ta teden potem ga letos lahko tudi začutite. V celotni regiji Kvarner bo v petek prevladoval sneg, kar pomeni, da bo vreme Kvarner tako rečena snežna nevihta cel dan ampak zjasnitev se lahko že pričakuje naslednji dan tako, da se nimate kaj veselit snega.

Najbolj obiskan kraj in otok je Krk v katerem bo vreme Kvarner zelo mokro, ki pa ni značilno za Krk, ker ima na leto do 1250 mm dežja. Ta petek se bo po dolgem časovnem obdobju pojavil sneg, ki ga na žalost nebo veliko, ker bo naslednji dan že jasno vreme in zato so že vedeli tudi izumrlo ljudstvo Rimljani, saj so zaradi tega tudi tam zgradili glavno mesto Curicum. Zgrajen je bil za bližnje otoke in pustil svoje sledi, ki jih lahko srečamo še danes na otoku Krk. Najbolj znana rimska znamenitost na otoku je akvadukt skozi katerega lahko vstopite v muzeju. Vreme Kvarner je danes že zelo spremenjen in za to je kriv naš ego, ki dopušča da onesnažujemo okolje in s tem tudi uničujemo ozonsko luknjo, kar se tudi vidi v naravnih nesrečah.