Kakšne so znamenitosti Slovenije

Ali hočete čez ta dopust nekam odpotovati, samo ne izven Slovenije? Če je tako lahko obiščete določene znamenitosti Slovenije, ki so velikokrat obiskane s strani turistov, kot tudi domačinov.

Slovenija je zelo majhna ampak kljub temu postaja vedno bolj znana, saj ima najbolj vrhunske športnike in to za skoraj vsak šport. Znamenitosti Slovenije pa niso naši športniki temveč naša zelena mirna in sproščujoča pokrajina, ki je poraščena z gozdovi, saj obsegajo kar 65 % Slovenije. Slovenija ima 5 večjih regij, ki se delijo na manjše in ime teh 5 regij je primorska, gorenjska, štajerska, notranjska in dolenjska. Znamenitosti Slovenije so za vsako regijo drugačne in ima vsaka svojo kulturno dediščino.znamenitosti slovenije

Znamenitosti Slovenije na primorskem so predvsem zadnje delujoče soline, kjer delajo oz. pridobivajo sol po starem postopku oz. postopku njihovih starih staršev. Turistično obiskan je tudi Portorož, ki ima razne festivale, prireditve in ostale dogodke, ki bi vas gotovo pritegnili. Če ste bolj zgodovinski človek potem morate obvezno obiskati svetovno znane znamenitosti Slovenije in to so ostanki prve svetovne vojne, ki se je odvijala na reki Soči in zraven nje je tudi mesto Tolmin, ki ima muzej s vsemi orožji in predmeti ohranjeni iz vojne. Reka Soča je tudi ena od znamenitosti Slovenije, saj je ena najbolj čistih rek na svetu in še posebej je priljubljena poleti, saj se na njej odvijajo razni adrenalinski športi.

Nad primorsko regijo leži gorenjska regija, ki je še posebej pozimi znana po Kranjski gori in poleti po naravnih narodnih parkih. Še posebej je po ljubezenskih parih in kremšnitah znan kraj Bled, ki je tudi eno od znamenitosti Slovenije. Pod gorenjsko regijo se nahaja notranjska, ki ima presihajoče jezero in je eno največjih jezer v Sloveniji. Ne smemo pozabiti na svetovno obiskano znamenitost in to so kraške jame. Najbolj znana kraška jama je Postojnska jama, ki da največ prihodka državi in je tudi ena od znamenitosti Slovenije, kjer si lahko ogledate ogroženo vrsto živali. To še ni vse kar vam ponuja Slovenija, saj imamo vse, kar bi lahko turist hotel obiskati imamo gore, jezera, morje, gozdove, adrenalinske parke, naravno zaščitene parke in veliko več.