Fizioterapija za boljše počutje

Fizioterapija nam lahko pomaga takrat, ko čutimo, da naše telo več ne zmore vseh obremenitev, ali takrat, ko je telo še posebej obremenjeno, kot pri recimo profesionalnih športnikih. Dober fizioterapevt natančno pozna gibanje telesa in nam lahko pomaga pri vseh težavah, ki nas pestijo. Fizioterapija je zelo priporočljiva tudi takrat, ko smo utrpeli kakšno poškodbo ali po operaciji, saj nam pomaga, da telo in mišice zopet dobijo moč in občutek za gibanje, kot je bilo pred operacijo.

Fizioterapija je primerna za prav vsakogar. Če morda čutimo bolečine v križu, vratu, nas morda pestijo konstantni glavoboli, pa ne vemo zakaj, potem je čas da obiščemo fizioterapevta, ki nam bo pomagal odkriti vzrok za težave, ki nam povzročajo bolečine. Bolečine pa ne nastanejo samo zaradi fizičnih ali športnih aktivnosti, bolečine lahko nastanejo tudi, zaradi prekomernega sedenja za pisalno mizo, ki je velikokrat tudi nepravilen in zato povzroča bolečine v vratu in križu. Fizioterapija nam lahko pomaga pri odpravljanju težav, ki nastanejo zaradi nenavadnih gibov ali za odpravljanje težav, ki nastanejo pri nepravilnem dvigovanju težkih bremen.

Seveda pa fizioterapija ni namenjena zgolj blaženju bolečin v križu in vratu, ampak kot smo že omenili tudi odpravi bolečin ter krepitvi mišic po športnih poškodbah ali različnih operacijah. Fizioterapija sicer spada v medicino in nam pomaga, da okrepimo gibalne sposobnosti in smo bolj zdravi. S pomočjo fizioterapije, lahko z različnimi vajami okrepimo naše mišice ter lajšamo morebitne bolečine, ki so nastale zaradi različnih vzrokov. Pri fizioterapiji imamo samo en cilj in ta je da sklepe in mišice obnovimo, ter jih ponovno uporabljamo kot nekoč. S pomočjo fizioterapije oziroma rehabilitacije po poškodbah in operacijah hitreje okrevamo in smo veliko bolj aktivni ter uspešni, kot če bi po poškodbi samo počivali. Fizioterapija pa je zelo pomembna tudi za starejše, saj preventivno preprečuje nastanek poškodb.Fizioterapijo nam običajno predpiše zdravnik.