MIG/MAG varilni aparati so najbolj široko uporabni

Si želite, da bi lahko s samo enim varilnim aparatom naredili več različnih stvari, naredili več različnih varov in hkrati obdelali različne kovine, pri kateri vam ne bo treba gledati, kakšni varilni aparati so primerni za varjenje kovine, ki jo imate v rokah? Potem imate srečo, saj so vam danes na voljo tudi takšni varilni aparati in vam torej ne bo treba kupovati različnih, pa čeprav jih imate le za domačo uporabo.

Danes se namreč dobi na tržišču MIG/MAG ali CO2 aparat za varjenje, ki je namenjen ravno temu, da se lahko varijo različne kovine, pri čemer pa je MIG/MAG ali CO2 aparat za varjenje primeren tako za profesionalno uporabo kot za domačo uporabo. Edino, kar takšni varilni aparati dodatno potrebujejo, je še plinska jeklenka za CO2. Pri tem, ali se bo MIG/MAG ali CO2 aparat za varjenje uporabljal za domačo uporabo ali za profesionalno uporabo, je veliko odvisno ravno to, kako močnega boste kupili. Če se bodo takšni varilni aparati uporabljali veliko po več ur skupaj, potem so najbolj primerni takšni moči okoli 180 – 250 A, kateri potrebujejo kot dodajni material še žico debeline 0,8 mm ali pa vse tja do 1 mm.

varilni aparati

Če pa se varilni aparati ne bodo uporabljali po toliko ur skupaj, pa je jasno nesmiselno najprej kupovati tako močne, s čimer boste privarčevali tudi pri električni energiji, hkrati pa zadošča kot dodajni material tudi žica kvalitete SG2 (VAC 60). To je pravzaprav najbolj pomembna razlika, ko enkrat tak varilni aparat kupujete in se nikakor ne znate odločiti, kateri bi bili za vas najbolj primerni. Glede na to, da pa ti varilni aparati potrebujejo tudi varilno žico, pa je super, da tudi že v naprej veste, kakšne varilne žice bi bile primerne za vas.

Seveda pa že v sami osnovi lahko takoj vidite, kateri varilni aparati so namenjeni profesionalni uporabi in kateri varilni aparati so namenjeni domači uporabi, saj že sama cena marsikaj razkrije. Torej tu ne smete gledati zgolj in samo na ceno, ker so lahko zelo dobri varilni aparati za domačo uporabo, pa se vam bo zdelo, da so slabi, saj bodo toliko cenejši od tistih najboljših, ki so namenjeni obrtnikom in ne domačim mojstrom.