Ogrevanje je ključnega pomena

Zlasti v zimskih dneh je ogrevanje zelo ključnega pomena, torej v kolikor potrebujete ogrevanje za vaš dom se obrnite na podjetje Termoting d.o.o. ali obiščite njihovo spletno stran www.termoting.si. Podjetje Termoting d.o.o. se posveča storitvam kot so ogrevanje, instalacije, solarni sistemi, plinske instalacije, izvedba kopalnice, montaža in dobava klimskih naprav in prezračevalnih sistemov, adaptacije objektov in prostorske ureditve. ogrevanjeVsekakor so tovrstne storitve zelo pomembne pri ureditvi doma in navsezadnje dobremu počutju v njem, ogrevanje pa ima še toliko večjo vrednost, saj je ključnega pomena v mrzlih zimskih dneh. Za ogrevanje poznamo več različnih sistemov in načinov ogrevanja. Izbirate lahko med ogrevanjem s toplotno črpalko, ogrevanjem na biomaso, centralno ogrevanje na kurilno olje ali plin in ogrevanjem sanitarne vode s sončnimi kolektorji. Vsekakor pa je najugodnejši in tudi kakovosten način ogrevanja z obnovljivimi viri energije kot so les, zrak, voda in zemlja.

Ogrevanje s toplotno črpalko

Ogrevanje s toplotno črpalko je energijsko zelo učinkovito in predstavlja okolju prijazen način ogrevanja. Toplotna črpalka toploto, ki jo črpa iz okolice pretvarja v toplotno energijo primerno za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Toplotna črpalka pretvarja energijo iz narave, ki  je zbrana v različnih snoveh. Ogrevanje s toplotno črpalko je najbolj primerno za objekte z dobro toplotno izolacijo.

Ogrevanje sanitarne vode

Sanitarno vodo ogrevamo s solarnimi sistemi ali toplotno črpalko. Izbira ogrevanja s sončnimi korektorji je zelo učinkovita, saj sanitarno vodo ogrevajo s pomočjo sončne energije, katera pa je na voljo skozi celo leto. Izbira toplotne črpalke pri ogrevanju sanitarne vode pa predstavlja enostaven in ekonomičen način ogrevanja sanitarne vode.

Talno ogrevanje

Talno ogrevanje je možno v različnih kombinacijah z ostalimi načini ogrevanja. Najpomembnejši elementi za dobro talno ogrevanje so izolacijske plišče, regulacija in cevi. Talno ogravanje lahko uporabjamo le v določenih prostorih kot je kopalnica ali pa ga uporabimo po celotnem objektu.

Ogrevanje na biomaso

Je eden cenejših načinov odrevanja stanovanjskih hiš in blokov. Najpogosteje uporabljena biomasa za ogrevanje je les, vse aktualnejši pa so tudi kotli na pelate, saj nam omogočajo enako udobnost, kot kotli na olje vendar z bistveno cenejšim energentom. Lesna biomasa predstavlja ekonomični vir ogrevanja in je zelo prijazno do okolja.

Ogrevanje s kotli na plin ali kurilno olje

Kotli na plin ali olje omogočajo maksimalno udobje pri ogrevanju, saj je delovanje popolnoma avtomatizirano, vendar je cena energentov precej višja.