Skuter 25

Skuter 25 je dandanes izjemno priljubljeno motoristično vozilo na cest. Skuter 25 je motor s katerim se lahko vozimo tako po naselju kot po hitri cest. Je preprosto vozilo namenjeno za maksimalno 2 voznika. Skuter 25 kubičen pomeni, ad gre samo 25 k/h, vendar vsebuje blokade. Blokade so vstavljene zaradi varnosti sistema. Če želimo odvzeti blokado rabimo prvo opraviti vozniški izpit. Ko to opravimo gremo do svojega mehanika, oziroma do svojega proizvajalca, da odstarni blokado. Večina mladoletnikov, ki vozijo mtotristično vozilo te generacije nima opravljenega vozniškega izpta, vendar po zakonu bodo vse osebe, ki bodo imele željo voziti skuter, rabile izpit.

Skuter 25

Skuter je sestavljen iz sprednje in zadnje zavore, ročke za pospeševanje hitrosti, sprednje ter zadnje luči, smerniki,pro

stor za shranjevaje čelade. Obvezna oprema preden se usedemo na skuter 25 je čelada, katera ti varuje glavo pred nesrečo ter poškodbami, jopič kateri ti varuje celotno telo, ter primerna obutev. Brez te opreme oseba nikakor ne sme stopiti na motor, kaj šele spelajti. Motoristična vozila so na videz zelo dobra vendar ob neprimernih situacijah tudi nevarna. Za motoristična vozila so prav tako pravila, katere je treba upoštevati, da ne pride do težjih poškodb. Motoristično vozilo, je v prometu popolnoma isto kot z osebnim avtomobilom vendar bolj nevarnejše. Zato previdno na cesti, ker nikoli ne veš kdaj se bo zgodilo.

Skuter 25 je motoristično vozilo, ki spada med najnižje vrste motorističnh vozil, to pomeni, da lahko oseba, ki  je stara 15 let in naprej, vozi motor te generacije. V vsakem primeru potrebuje izpit, ki ga je opravil za Skuter. Prednosti skuterja so te, da se lahko zapelješ kamorkoli hočeš in nisi omejen. Vendar moramo biti pazljivi na vsako moteče oglašanje, motorističnega vozilo oziroma skuterja, kajti s tem lahko pride tudi do okvare samega vozila. Skuter je je izjemno motoristično vozilo, zato če imate željo nič čakat, ter se varno odpeljite ne bo vam žav.