Kako izbrati svetila za vaš dom in pisarno?

Svetila so nujna za dom, da imamo svetlo, ko zunaj ni svetlobe. Hkrati os super za to, da si naredimo dom lep in uporaben. Različna svetila so različno oblikovana in različno močno svetijo. Izbirate lahko med toplimi in dnevnimi svetlobami, tudi barvnimi in osvetljujete kote, stene, strop, mizo, delovni prostor ali pa naredite pridušeno vzdušje čiste romantike in nežnosti v prostoru. Ne tej povezavi je velika ponudba svetil, kjer boste na šli preko 800 različnih ponudnikov svetil in za vsakega se gotovo najde točno ta pravo svetilo za vse prostore.

svetila

Gotovo se boste izgubili v široki ponudbi in ne boste vedeli, katera svetila bi bila najboljša za vaš dom. Zato so tam prodajalci in oblikovalci, ki bodo na podlagi fotografij vašega doma znali izbrati prava svetila, da se naredi vaš som uporabne in romantičen, nečen, pomirjujoč in lep. Seveda enako velja za vašo pisarno, neglede na to, kje jo imate.

Največkrat se svetila usmerjajo strna od ljudi in pogleda, tako da se svetloba odbija od sten in stropa, ki pa mora biti svetlem, da je učinke. Če je strop temen, na primer lesen in temno pobarva, je treba izbrati drugačna svetila, ki bodo pridušeno svetila v prostor brez, da bi vas motila.

Ko boste izbirali svetila, naj bodo varčna z led svetilkami, da boste čim manj porabili elektrike in tako privarčevali. Izbirajte bolj tople odtenke svetlobe. Razen za pisarne, kjer delate ali berete, je bolje izbrati take, ki simulirajo dnevno svetlobo. Kuhinja je dobro, a je dobro osvetljena medtem ko dnevna soba raje ne, spalnica p še manj. Kopalnica je dobro, da ima na razpolago izbire močne svetlobe, ko se urejate pred ogledalom lai pa pridušene, ko se kopate.

Bodite prepričani, da lahko lučke izberete tudi sami, če imate le malo estetike v sebi. Naj bodo usklajene s prostorom in stilom vašega pohištva.