Kdaj se kupi zimske gume?

Zimske gume so sedja na razpolago še od lanske sezone. Poleti ni smiselno kupiti zimske gume, ampak se počaka na novo sezono jeseni, ko pripeljejo sveže gume, ki bodo zdržale lahko 4 leta ali toliko kolikor boste vozili. Nekateri se vozijo manj kot drugi in prihranijo na gumah. Da bi spe pravili na jesen in zimo, pa si poglejte tole povezavo https://www.pocenigume.net/kategorija/zimske-gume/ kjer vas bodo čakale sveže zimske gume za jesen. Ko boste izbirali zimske gume, se zavedajte, da niso vse gume dobre za vsa vozila. Tiste boljšega ranga so sicer precej super za večino vozil, je pa dobro, da gume preizkusite in naslednje leto, če se obnesejo kupite take ali pa jih zamenjate.

zimske gume

Zimske gume so narejen tako ,da imajo posebno globok profil, da lepo tečejo na snegu. Če jasnega preveč, pa je vseeno treba uporabiti verige sploh na strmih predelih ceste. Vendar morate  verige sneti takoj z vozila, če pride do tega, dani več snega in se znajdete na asfalt. V tem primeru, če se boste vozili še naprej, se bodo zimske gume povsem uničile in lahko boste kupili kar nove.

Gume za pozimi so tudi dosti bolj mehke kot letne, ker se soočajo z nizkimi temperaturami, in morajo biti prožne, če nočete, da bi avti zdrsavali kot snake. Tudi ojačitve z zajlami v gumi so narejen drugače, zato je res dobro, da z njimi vozite samo pozimi ter jih zamenjate za poleti z letnimi.

Nekateri zimske gume enačijo s takimi, kis e lahko vozijo vso sezono. Dejansko imajo kar prav, so sicer celoletne drugače narejene ampak v svojem bistvu so to zimske gume, ki se poleti obrabijo izjemno hitro. Gume lahko  vozite kakšne 4 leta, potem postanejo pretrde in jih je treba zamenjati. Če pa jih obrabite prej, kar opazi serviser, če bi ne boste, jih boste morali zamenjati pa prej.