Zobna protetika

Ko smo mlajši je naravno, da nam izpadejo zobje, saj nam potem zrastejo stalni zobje. Ravno zaradi takih težav nam je na voljo zobna protetika oziroma nadomeščanje zob. A ko smo starejši je izguba zob večji problem. Izguba zob je precej pogost pojav, ki pa je kot posledica slabe ustne higiene, bolezni ali poškodb. Zobna protetika je ena izmed stvari, ki nam jih ponuja zdravstvo v Sloveniji.

zobna protetika

Omogoča nadomestitev izpadlih ali huje poškodovanih zob. Gre za boljšo estetskost ali pa funkcionalost. Zobna protetika ni vedno zastonj, vanjo je potrebno vložiti nekaj denarja, ampak to je logično saj to ni lahek proces. Cena ni tako zelo visoka, da si je ljudje ne bi mogli privoščiti.

Zobna protetika je nekaj zelo svežega, zanjo je potreben dober zobozdravnik. V ordinaciji Luxdental vam nudijo najboljšo storitev in vrhunski rezultat brez kakršnih koli visokihg stroškov. Tam boste dobro oskrbovani, počutili se boste sproščeno, razloga za strah pa vam ne bodo dali. Pri samem posegu vam zaposleni zagotavljajo samo najboljše zobne tehnike in materiale. Zobna protetika tukaj sega vse od zobnih prevlek, zobnih lusk, delnih in totalni protez, mostičkov in še mnogo drugih. Možno je tudi kombinirati z zobnimi implantati. Danes vam zobna protetika omogoča, hitro nadomestitev manjkajočih zob. Zagotovi vam lepši izgled, najbolj pomembna pa je funkcionalnost in pa zdravje. Kakšne posebne nege vam ne bo potrebno izvajati. Glejte le na to, da si boste zobe umivali in nitkali redno, torej vsaj 2 x na dan. Priporočeno pa je to delati  po vsakem zaužitem obroku. Zobna protetika je učinkovita za vaše zdravje, saj če nimate zob se vam lahko poškodujejo dlesni, to pa vodi do nadaljnjih težav, izgube čeljustne kosti. Protetika torej poskrbi za ustrezen zobni nadomestek, ta pa prepreči hude posledice kot so naprimer vnetja ali pa celo gnilobe zob, kar pa pelje še v dodatno izgubo zob.